Avtor / Sporočilo

Egipčanska kulinarika

Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2008 09:32     Naslov sporočila:

shams je napisal/a:
Hi...
Ja yihuana se jim reče. Veš da imajo sedaj še 2 nova okusa... MMMMM


Mmmmmm, komaj čakam junij, da jih sprobam vse po vrsti. A misliš, da bi težili, če bi si jih nekaj vzela s sabo domov? Smo trije, pa če bi jih vsak v kovček naložil kakih 5 ali več ... Misliš, da bi šlo? Mmmmm ...
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shams



Pridružen/-a: 25.02. 2008, 09:45
Prispevkov: 253
Kraj: Hurghada
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2008 10:26     Naslov sporočila:

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Mislim da ti ne bi težili.... V egiptu zagotovo ne... Jaz čist nikoli nimam težav, če pa že nekaj imaš pa mu dam 20 LE pa je vse ok....

V SLoveniji pa nebi vedla... Edino kar je da ne boš imela preveč kg v kovčkih...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 13:15     Naslov sporočila:

Vito je napisal/a:
hamam mashwi – pečen golob :

Hm hm je to dobro ? Pri nas bi rekli " leteča podgana " kako je to na krožniku ? Very Happy


Rolling Eyes Confused Sad Crying or Very sad Question
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ALENKA206



Pridružen/-a: 16.02. 2008, 12:12
Prispevkov: 139
Kraj: NOVA GORICA
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 17:14     Naslov sporočila: Golobček

Very Happy Very Happy Very Happy Lani sva golobčka hotla sprobat so nam rekli, da ga dobiš v Old Sharmu. Pa na žalost ga nisva dobila Laughing Laughing Laughing
Je pa res, da nisva sprobala vseh restavracij Cool V hotelu sva prašala če ga majo pa se nama je kelner kar smejal in ni vedu al misliva resno ali ne Cool Bomo pa letos nadoknadli Wink
Urša a si ga ti probala? Very Happy
Najlepša hvala za odgovor o nepremičninah, zlata si in upam, da te ne moti če sem na ti.
Pozdrav Alenka
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sylvia



Pridružen/-a: 14.03. 2008, 20:25
Prispevkov: 27
Kraj: SLO
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 21:31     Naslov sporočila:

Alenka206 in bety kam gresta letos v egipt, sharm ali kam drugam?
Kateri hotel / predel?
Lp
_________________
sylvia
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shams



Pridružen/-a: 25.02. 2008, 09:45
Prispevkov: 253
Kraj: Hurghada
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 22:32     Naslov sporočila:

Golobčke v Hurghadi ful dosti jejo... Moški... Baje jim za nekaj pomaga... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
jaz ga še nisem jedla... Hm... nekam čudno mi je reči v gostilni da bi si goloba naročla...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 22:33     Naslov sporočila:

sylvia je napisal/a:
Alenka206 in bety kam gresta letos v egipt, sharm ali kam drugam?
Kateri hotel / predel?
Lp


Sylvia, jaz grem v Sharm, naama bay Smile
Se ne morem odločit za kak drug predel ... Mi je ta najljubši. Imam pač rada šunder, da se dogaja Wink
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2008 22:39     Naslov sporočila:

shams je napisal/a:
Golobčke v Hurghadi ful dosti jejo... Moški... Baje jim za nekaj pomaga... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
jaz ga še nisem jedla... Hm... nekam čudno mi je reči v gostilni da bi si goloba naročla...


Hmmm, sem slišala, da jih golobčki naredijo "nore", ja. Da malo lepše povem: vplivajo na njihovo potenco. Golobi so njihova naravna viagra, afrodiziak Smile Sej ni čudno, da potem tako za turistkami tulijo Laughing ... Malo šale!
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 13:11     Naslov sporočila:

Jaz golobe se nisem jedla in jih verjetno tudi ne bom. Imam nek predsodek. Sej verjeno ce bi mi ga nekdo postregel v kaksni slastni omaki in ne bi vedela, da jem goloba, bi ga verjento pojedla Embarassed
Prav tako nisem probala kamele ali katerekoli take cudne zivali Very Happy Ko mi je nas oci povedal, da imamo divjega prasica v zmrzovalniku, vsaj kaksno leto nisem jedla mesa doma Sad Me je bilo strah, da ne bi na prasica naletela Very Happy Very Happy Very Happy
Za lepse vecere pa lahko svoje moze tudi v morsko restavracijo peljete Very Happy Very Happy Baje tudi pomaga Very Happy Very Happy

Na forumu smo pa itak vsi na ti Very Happy Sej je tako bolje Very Happy
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 13:25     Naslov sporočila:

Golobe boste pa siurno nasli v novi egipcnaski restavraciji v Naama Bayu. Imenuje se Set El Baiet - "gospodinja". Nahaja se poleg Bowling centra in Fun Towna ter Suez Canal Bank. Ce recete taxistu Bowling center, vas bo znal pripeljat. Restavracija je v prvem nadstropju, pred vhodom imate majhen lesen mosticek in potem ko vstopite greste po stopnicah navzgor. Skoraj popolnoma zraven vhoda je policijska kontrola...nic bat Very Happy

En golob na zaru stane 23le / 2,7 euro
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ALENKA206



Pridružen/-a: 16.02. 2008, 12:12
Prispevkov: 139
Kraj: NOVA GORICA
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 16:43     Naslov sporočila:

sylvia je napisal/a:
Alenka206 in bety kam gresta letos v egipt, sharm ali kam drugam?
Kateri hotel / predel?
Lp


Pozdravljena sylvia,
mene vleče kar nazaj v Sharm čeprav me tudi Hurugada mika. Ne vem še v katerem hotelu bova pristala, ko se odločim pa sporočim. Oktober je kar še daleč Sad Sad Tu pri nas poslujejo večina z našimi agencijami in pa Guletom in Neckermannom. Imajo pa Italjani kar dobre hotele sem gledala ampak italjanske agencije majo dražje kot pri nas. Bomo vidli Rolling Eyes
Kar se pa hrane tiče pa rada isprobam vse, no skoraj vse Shocked Bi lahko rekla, da sem dobrih ust Very Happy Very Happy Rada poiskusim jedi držav v katere grem, tko, da za golobča sva si mislila, sej ne more bit hudo je najbrž kot manjši piščanec Question Exclamation Question okus
Lep pozdrav
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nannn



Pridružen/-a: 22.01. 2008, 22:41
Prispevkov: 219
Kraj: Kamnik
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 16:46     Naslov sporočila:

hojla,punce dejte napisat kaksen recept da tudi jest kej probam naresti doma...
_________________
انيته
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 22:50     Naslov sporočila:

Evo, recimo za začetek KOSHARY:

Potrebujemo:
- rjava leča
- makaroni
- dolgozrnati riž
- sol
- sveže mlet poper

Za omako potrebujemo:
- 2 sesekljani čebuli
- 2 stroka česna
- 2 žlički olja
- nasekljan paradižnik
- 1 čajna žlička vinskega kisa
- 1 pikantna paprika (čili)
- 1 nasekljan peteršilj
- sol
- sveže zdrobljen poper

PRIPRAVA:
Lečo damo v lonec in jo prelijemo z vročo vodo. Pustimo, da zavre in naj vre 30-40 minut. Vodo odlijemo.

Medtem lahko pripravimo omako. Česen in čebulo popražimo na olju v ponvici od 5 do 10 minut. Dodamo paradižnik, kis, papriko in pustimo vreti približno 10 minut, da se zmehča. Dodamo peteršilj in začimbe za okus.

Medtem, ko se omaka kuha, zavremo makarone in riž skupaj v vodi, za približno 12 minut. Odtočimo. Skupaj zmešamo lečo, makarone in riž, ter začimbe. Vse to damo na tople krožnike, čez pa prelijemo omako.

Koshary serviramo vroč.

Dober tek!
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 23:46     Naslov sporočila:

MAHSHI (nadevano zelje, podobno kot sarma):

- 1 velika glava zelja
- 1 skodelica dolgo ali srednjezrnatega riža, speremo pod vodo dokler ni čist, odcedimo
- jagnjetina
- zelo drobno sesekljana čebula
- 2 čajni žlički "baharata" (to je posebna mešanica začimb, ki jo pripravimo sami: poper, paprika, koriandrova semena, muškatni orešček, kumina, cimet, ... skratka, vse kar najdete v kuhinji, pa ne veste zakaj se sploh uporablja Wink)
- 3/4 čajne žličke sveže mletega cimeta
- 1 1/2 čajne žličke soli
- 1 1/2 žličke sveže mletega popra
- 3 žličke suhe mete
- 6 žličk ekstra deviškega olivnega olja
- 8 velikih strokov česna, sesekljanega
- sok 5 limon
- 3-4 skodelice vode

PRIPRAVA:

Pripravimo veliko skledo vode, jo zavremo, vanjo potopimo zelje (celo) in pustimo, da se listi olupijo (približno 10 minut). Vodo nato odcedimo, zelje ohladimo. Ko se ohladi, previdno ločimo liste, steblo in pecelj pa odrežemo stran. Tako dobimo polovičke. Male liste pustimo cele, ne odrežemo stebla. Steblo in pecelj nato damo na dno okroglega pekača ali ponvice, malo širše od premera krožnika.

V srednje veliki skledi zgnetemo skupaj riž, jagnje, baharat, cimet, sol, poper.

Po eno žličko nadeva damo na rebrasto stran lista in tesno zvijemo. Riž se pri kuhanju ne sme preveč napihniti. Ko vse to zrolamo, dobimo obliko cigare. "Cigare" zložimo v ponvico ali pekač, v katerega smo že prej dali steblo in pecelj. Zložimo tako, da je zavit del obrnjen navdol (sicer se list med kuhanjem odvije). Tesno jih postavimo enega poleg drugega. Ko imamo prvo plast nameščeno, jo posujemo s soljo, poprom, meto, oljem, in polovico limoninega soka, česnom (lahko pa že prej iz tega naredimo tekočo mešanico).

Drugo plast nalagamo tesno nad prvo, pletemo. Spet dodamo sol, poper, meto, olje, česen in preostanek limoninega soka (ali mešanico vsega tega).

Čez prelijemo vodo, ravno toliko, da prekrije rolice. Čez vse to pokrijemo narobe obrnjen krožnik, tako da tesno pritiska nanje. Vremo približno 20 minut, potem zmanjšamo ogenj, pokrijemo s pokrovko in zeeeeloooo počaaaaaasi vremo od 3 ure do 3 ure in pol.

Pa dober tek Smile
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2008 08:46     Naslov sporočila:

KATAYEF
V bistvu bolj libanonska hrana, podobna palačinkam.

TESTO:
1 skodelica moke
1 skodelica mleka
1 žlička kvasa
1/2 žličke sode bikarbone

NADEV
1 skodelica orehov
2 žlički kristaliziranega sladkorja
1 žlička prekuhane vode
pomaranča za dekoracijo

SIRUP:
1 skodelica sladkorja
1 skodelica vode
2 žlički limoninega soka
1 žlička prekuhane vode

PRIPRAVA

Najprej naredimo sirup. Vse sestavine za sirup stresemo v skledo in mešamo dokler sladkor ni raztopljen. To skledo damo na štedilnik na visoko temperaturo in vremo dokler sirup ni bolj gost, ni več voden (to traja približno 10 minut). Pustimo, da se ohladi.

Stepemo moko, mleko in kvas skupaj in pustimo da vzhaja 2 uri.

Ko je vse pripravljeno, uporabimo veliko ponvico, da naredimo katayef (palačinke). Najprej ponvico ogrejemo, temperaturo znižamo na minimum, nato pa posujemo sodo bikarbono na pripravljeno testo in spet pomešamo.

Vzamemo veliko jedilno žlico in v majhnih krogih testo (tekočino) vlijemo v ponvico (za vsak katayef približno dve žlici). Tako dobimo majhne katayefe (palačinke). Popečemo samo na eni strani in pustimo, da se ohladi.

Medtem pripravimo nadev. V mešalec damo orehe, sladkor in vodo in mešamo dokler ni gladko.

Vsak katayef namažemo z eno žlico orehovega nadeva in zapremo, da dobimo obliko korneta. Ko je narejeno in pripravljeno za serviranje, jih damo na krožnik, polijemo s sirupom in dodamo rezine pomaranče za dekoracijo.

Če želimo, lahko katayef popečemo bolj in na obeh straneh.

Pa dober tek! Smile
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

 


Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu