Avtor / Sporočilo

2 punci prvič v Egipt, samo z povratno letalsko karto =)

habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 13 Jan 2009 21:24     Naslov sporočila:

isis je napisal/a:
Sem kar nekaj časa delala v banki, pa verjemi, da vem, kaj je mednarodna banka in kaj mednarodno bančništvo. Smile Tudi v Sloveniji s tvojo egiptovsko kartico zagotovo lahko dviguješ denar na bankomatih, računa pa res ne moreš urejati, če iste banke ni ...

Ampak koliko je kje mednarodnih bank, je za popotnike tako ali tako nepomembno vprašanje, ker večinoma nimajo takšnega budgeta, da bi jih banke zanimale ...


Isis jaz imam odprt račun na HSBC in vem, da lahko denar dvigujem kjerkoli v Sloveniji. Trapast se mi pa zdi, da plačujem provizijo kot nora. PO drugi strani bi pa rada na ta račun tudi kaj položila in moram zato narediti mednarodno nakazilo. In ker si ti rekla, da imamo veliko mednardnih bank, sem te samo lepo vprašala katere in kje so in do sedaj še vedno nisem dobila odgovora. Če bi bila v Sloveniji kakšna mednarodna banka, bi potem jaz račun odprla na tej banki, zato, da mi ne bi bilo potrebno nakazovati v tujino in plačevati provizijo. Ko sem bila v Turčiji in Angliji se brez problema urejala vse kar sem potrebovala na HSBC banki in to brez provizije. Torej moje vprašanje je samo eno...kje je v tako razviti Sloveniji ena mednarodna banka?

Ja pa večino slovenske turiste mednarodne banke ne zanimajo, ker jih tukaj ni in imajo vsi odprte račune na slovenskih bankah...če pa bi imela Slovenijo še kakšno tujo banko, bi pa seveda ljudje spraševali za določene banke. Ne potrebuješ pa budgeta za tujo banko (razen izjem) ampak samo banko Very Happy Very Happy
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
isis



Pridružen/-a: 10.01. 2009, 02:13
Prispevkov: 10
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 12:30     Naslov sporočila:

Habibti,

da zaključiva temo o bankah - tule je spletna stran Banke Slovenije, pa so vse info o bankah tam: http://www.bsi.si/poslovanje-bank-in-podjetij.asp?MapaId=521
Seveda pa med njimi ni HSBC in podobnih globalnih bank, ker za takšne banke Slovenija ni zanimiva, ker ocenjujejo, da ne bi imele dovolj možnosti zaslužka. Ali to Slovenijo naredi manj razvito od Egipta ???

Sem pa ugotovila, da imaš rada, da se ljudje strinjajo s tabo. Very Happy Torej res, Egipt je razvitejši od Slovenije, ker ima več sonca, morja, peska, mednarodnih bank, možnosti prevoza in bolnišnic, in več šarmerjev, ki omrežijo lepa dekleta ...

Hm, zakaj ta dekleta sploh razmišljajo, da bi prišli živet v to grozno Slovenijo? Very Happy Very Happy Very Happy
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 15 Jan 2009 10:33     Naslov sporočila:

Isis to sploh ni res, da imam rada samo tiste, ki se z mano strinjajo. Rada pa podam svoje mnenje o stvareh, ki sem jih preizkusila v svoje življenju.
Slovenija je na mednardonih zadevah še veliko bolj zadaj od drugih Evropskih držav in to, da je majhna še ne pomeni, da moramo biti odrezani od sveta. Saj je tudi še kakšna mala državica v Evropi in nimajo teh problemov ali pač. Se še nisem poglabljala.

Nevem pa kje sem napisala, da se mi zdi, da je Egipt razvit zaradi sonca, morja in peska... Ima pa na žalost ali srečo egipt nekatere stvari res bolj urejene čeprav je 3rd world country.

Je pa definitvno res, da imajo več šarmerjev kot jih Slovenija premore Smile Zakaj pa se nekatere odločimo ali odločijo za življenje v posamezni državi pa so pač osebne stvari. V nobeni državi življenje ni popolno, tudi v Sloveniji ne in tudi v Egiptu ne...smo pa tam, kjer nam paše a ne?

Zmotijo me samo mnenja nekaterih, ki kar nekaj ugibajo, stvari pa sploh ne poznajo... Je pa forum tukaj zato, da si med sabo povemo kako stvari vidimo in je včasih fajn verjeti nekomu, ki je stvar preizkusil.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
isis



Pridružen/-a: 10.01. 2009, 02:13
Prispevkov: 10
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 15 Jan 2009 12:55     Naslov sporočila:

Vidiš, meni so se zdeli pa vsi posti napisani iz osebnih izkušenj Very Happy

Mimogrede, sama sem že šest let poročena z Egipčanom, a se nisva spoznala prek turizma, ampak med študijem v tujini, tudi ne živiva niti v Sloveniji niti v Egiptu, a obe deželi dovolj pogosto obiščeva ... Me je pa res presenetilo, ko mi je prijateljica povedala, da je zdaj kar neka moda, da se Slovenke spetljajo z Egipčani in Tunizijci, pa sem malo pobrskala po netu - ker imam gripo, sem doma, pa sem naletela na tale forum. Drugače tako ni časa za potepanje po forumih... Pohvalno, da imajo ljudje možnosti izvedeti informacije iz prve roke - je pa tudi dobro, da izvedo različne, saj so takšne tudi izkušnje vseh, ki so potovali ali živeli v Egiptu.

Sicer pa, v Sharmu imajo moževi skupaj s sorodniki vilo v Hadabi, pa večino počitnic preživimo tam. Mimogrede, prijatelji pa so lani najeli stanovanje v Tower Country Clubu - sem videla, po slikah, da si nekaj časa živela tam.

Vsekakor srečno, ali v Egiptu ali Sloveniji, pa tudi z urejanjem tega foruma!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2009 11:06     Naslov sporočila:

Mislim, da imajo ljudje popolnoma različne izkušnje ko gredo na potovanje in ko v neki državi živijo. Torej če jaz vsako leto trikrat obiščem Nemčijo in me vozijo po fantastičnih krajih z lepimi vilami, urejeno travco, itd Poleg tega stanujem pri domačinih, ki se vozijo z najnovejšimi mercedesi in imajo vsi ogromne hiše poleg tega še vikende, kamor se hodijo spočit vsak prost trenutek... ne morem zdej reči, da imajo v Nemčiji super življenje, a ne? Torej debata je bila samo zato, ker popotniki popolnoma drugače vidijo državo, ki jo obiščejo. Ponavadi je pa še tako, da turistom pokažejo npr. mesto mrtvih v Egiptu, pa smetišča,... ponavadi pa noben ne omeni in pokaže bogatašev. Jaz sem zelo vesela, da ljudje povedo svoje vidike in izkušnje, moti me samo to, ker je toliko posploševanja. Nobena država pa ni popolna in mislim, da tudi ta ni, kjer živiš. Verjamem pa da, če živiš v tujini veš, da ima Slovenija prečudovito naravo, veliko drugih stvari pa ni tok pošlihtanih. Kje pa živiš, če ni skrivnost?

Kar se tiče "mode" z Egipčani in Tunizijci pa verjami, da mi je zadeva poznana. Na srečo imava z mojim egipčanom kmalu 5. obletnico, tako, da sama sebe ne mečem v tisti koš, kjer so zadeve precej lažne in kratke. Nisem ne bogata, ne foto model in 20 let starejša od njega zato mi je jasno, da sva skupaj iz ljubezni in en drugih razlogov.

Nevem kaj si mislila s tem, da se nista spoznala v turizmu ampak, če te zanima, moj ni bazarist in ne natakar in ne računovodja. Živel je v Nemčiji in tam tudi končal šolo. Kruh pa si je služil s turizmom ja, ker obvlada zadevo in je tudi dobro služil...

Nisem živela v Country Clubu. Sem pa v Hadabi na Sea Street dokler nisem dobila svojih psov...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
isis



Pridružen/-a: 10.01. 2009, 02:13
Prispevkov: 10
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2009 18:41     Naslov sporočila:

Habibti, zakaj vsak komentar vzameš tako osebno? Moje pisanje ni bilo namenjeno tebi, saj je to javni forum mar ne? Zgolj splošno pojasnilo, zakaj sem na forum sploh naletela. Zato me niti slučajno ne zanima zate osebno, kaj je "tvoj" - ti si ga izbrala in ti ga boš imela Smile

Country Club sem omenila zgolj zato, ker je bil na slikah in sem (se opravičujem) napačno predvidevala, da si živela tam. Pa tudi zato, da boš verjela, da o Egiptu kar nekaj vem, saj ta kompleks turisti običajno ne poznajo in sem imela občutek, da ti je pomembna kredibilnost tistih, ki pišejo Smile

Nobena skrivnost ni, da živimo v ZDA, ki tudi zdaleč ni popolna dežela, še manj obljubljena, tako kot ne Slovenija niti Egipt.

Glede posploševanja me pa vseeno bega - zakaj je tvoje posploševanje OK, pa četudi nekaj let živiš v Šarmu, ki je seveda daleč od tega, kar je Egipt? Posploševanje drugih pa ne?

Vsaka izkušnja šteje in kot sem že omenila, izkušnje popotnikov so za druge popotnike vedno dragocenejše kot izkušnje ljudi, ki v državi živijo. Sploh, če je bilo potovanje izvedeno na enak način, kar je v primeru teh postov bilo - samostojno, z nahrbtniki in popotniško.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2009 18:59     Naslov sporočila:

Isis brez veze, da obračaš besede...nima smisla in se mi ne da več "pregovarjat", ker itak potem vse obrneš in se mi že vse skupaj zdi otročje. Imele sva nekakšen dialog in pač sem vzela tvoj post osebno. Je kaj narobe pri tem?

Jaz mislim, da stvari ne posplošujem ampak, da sem navedla kar nekaj konkretnih primerov. Če se ti pa zdi, da sem posloševala, se pa opravičujem.

Nevem od kje ti ideja, da ti ne bi verjela... Jaz vsakemu ki kaj gor napiše verjamem. Je pa že kar nekaj turistov, ki pozna "ne turistične" komplekse tako, da mi to ni novo.

Za izkušnje sem pa že itak napisala. Mislim pa, da smo na temu forumu že veliko pomagali in upam, da bomo še v prihodnje...

No upam, da te lahko vprašamo za kakšen nasvet, če se bo kdo od nas odločil za potovanje v ZDA.

Srečno!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

 


Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu