Avtor / Sporočilo

kako zapostiti Egipt?

LINA85



Pridružen/-a: 28.07. 2009, 19:43
Prispevkov: 2
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2009 14:33     Naslov sporočila: kako zapostiti Egipt?

v hotelu, v katerem sem bila na dopustu v Egiptu sem spoznla nekoga, ki je v tem hotelu bil animator. Rojen pa je v Sudanu.Preživela sva kar nekaj časa skupaj izven hotela,...in vse se je zapletlo. On je izrazil željo, da bi želel biti z mano celo življenje. In ker se jaz nisem želela poročiti z njim v Egiptu, je rekel,da bo on prišel v SLO. Poklical je prijatelja,kateri ima gostišče v Avstiriji, da bi mu poslal vabilno pismo za delo v tem gostišču. On je ta čas dal odpoved v hotelu katerem je delal in tam za pogodbeno kazen plačal 600 €. Za vse ostale papirje, ki jih poterebuje za odhod je plačal 1500€. in sedaj ko je imel vse, in je čakal samo še na dovoljenje od conzultata izve,da mu pismo,ki mu ga je poslal prijatelj iz Avstije ne velja, saj je ta prijatelj prej živel v Egiptu in se po odhodu ni več vrnil. tako je sedaj na črni listi v Egiptu. :(
Zanimame me ali, je res takšen postopek, da lahko nekdo gre iz Egipta?
Da mu najprej nekdo iz druge države pošlje vabilno pismo, da ga tam čaka služba, potem mora imeti kar nekaj denarja na računo ter,da v SLO ne more, ker smo premala država oz. nimamo dovolj razvitega turizma?

Ali obstaja kakšna opcija, da bi on lahko prišel sem na obisk ali da bi živel tukaj?

Zanima me tudi če bi se jaz poročila z njim v Egiptu, kaj se zgodi z mojim SLO drževljanstvom? ali bi on potem lahko prišel v SLO?


hvala za pomoč.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pojoča



Pridružen/-a: 27.07. 2009, 12:39
Prispevkov: 127
Kraj: Sharm
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2009 00:46     Naslov sporočila:

A ni tole še ena tistih, ki so nasedle flancanju rožic?
Nihče ne plača nobene pogodbene kazni, če neha delati kot animator v hotelu. To je kader, ki ne potrebuje veliko šolanja in zato se za vsako delovno mesto, ki se izprazne, drenja 100, če ne 1000 novih kandidatov.

Verjemi mi, da če se malo sprehodiš po Egiptu, jih boš srečala še miljavžent, ki bodo hoteli "biti s tabo do konca življenja".

Ne bi bila prva, ki bi jo kak "habibi" zažiral finančno in izkoristil za migracijo v EU. Na koncu bi ostala sama v solzah, pozabljena in izkoriščena.

Imej se rada in se ceni ter spoštuj. Ne rabiš, da ti nekdo reče, da te ohhhh kako ljubi, da bi bila ljubljena. Dobro premisli, preden se zakolješ.
_________________
Ni vse zlato, kar se sveti. Ni vse dopust, kar je Sharm el-Sheik.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LINA85



Pridružen/-a: 28.07. 2009, 19:43
Prispevkov: 2
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2009 09:04     Naslov sporočila:

Ja saj, vem.... pihanje na dušo... včeraj sem kar nekaj stvari prebrala na forumu, glede poročanja pa skupnega življenja. ;) .

Želela bi se samo prepričati, če kaj od tega sploh drži.

Pa res me zanima, pod kakšnimi pogoji lahko ti sploh zapustijo državo? ali pa da gredo samo na počitnice v Evropo.

ps.: Pa nočem se zaklati, samo pametna bi želela biti ko mi bo kaj takega še napisal. :grin:
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pojoča



Pridružen/-a: 27.07. 2009, 12:39
Prispevkov: 127
Kraj: Sharm
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2009 12:24     Naslov sporočila:

Pravilno, Lina. Ti samo zbiraj informacije in si sestavljaj mozaik.
Pravi moški v Egiptu ženski nikoli ne omeni denarja. Nikoli ne govori o zneskih, ki jih je moral plačati za karkoli. Zapomni si to. Ženska naj ne bi imela nobenih skrbi z denarjem. To tudi pomeni, da moški plačajo VSE. Jaz sem se morala s svojimi prijatelji pregovarjati na blagajni v trgovini, da sem lahko svojo špecerijo plačala sama!

Kot sem že omenila... Ne bi bila prva, ki bi jo Egipčan izkoristil za migracijo v Evropo. Potem je več možnih scenarijev. Tebe v glavnem najverjetneje ni v nobenem od njih, na žalost.

Pomisli... Neverjetno veliko število Egipčanov poskuša emigrirati v Italijo s čolni (saj stalno po poročilih slišiš o nelegalnih priseljencih na jugu Italije) in to jih v Egiptu stane cca 2000 USD. Mnogi so pripravljeni narediti vse, da se do tega denarja dokopljejo in potem tvegajo svoje življenje, da poskusijo priti preko Libije v Italijo. Zdaj pa pomisli... A ni bolj elegantno zmešati glavo eni Evropejki? Pa če še ona kak denar prispeva, je pa še bistveno ceneje...
Dejstvo je, da je v Egiptu toliko revščine, da si mi razvajeni Slovenci to težko predstavljamo. Družine so pogosto številčne, mnogo otrok, mnogo lačnih ust. Vse šole in zdravnike je treba plačati (tisto ta zastonj pa itak nič ne velja).

Še enkrat poudarjam, niso vsi Egipčani za v isti koš, ampak najbolje boš vedela, ko boš spoznala pravega moškega, ki ti ne bo denarja omenil nikoli in ki bo vse, vse, vse račune plačal, brez da bi ti sploh vedela, kdaj in kako. Sem bila dovolj jasna?
_________________
Ni vse zlato, kar se sveti. Ni vse dopust, kar je Sharm el-Sheik.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 01 Avg 2009 18:51     Naslov sporočila:

Jaz se lahko samo strinjam...Lina, tebi pa se že povedala svoje mnenje. Če nima denarja pozabi, da sem pride. Edina možnost je poroka, ki pa jo ne bi priporočala...
Tisto pa je res ena velika laž...da bi moral kdo kaj plačat za odpoved ali prekinitev pogodbe...ne ne tam sploh pogodb ni ali pa jih je zelo zelo malo Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas


 


Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu